Güneş Paneli Nedir Ve Güneş Enerjisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler


 Güneş Paneli
Güneş paneli güneş enerjisi üzerinden elektrik üretilmesine imkan sunan sistemin temel maddesidir. Akü başta olmak üzere şarj regülatörü, evirici ve gerekli görülen elektronik devreler yer alır. Sisteme uygun olanlar farklılık gösterebilir. Yeteri miktarda enerji rakamları baz alındığında güneş paneli ve miktarı belirlenip güneş ışığı olmadığında enerji ihtiyacı gerekirse akü grubu sisteme bağlanır.
Akünün yüksek şarjdan zarara uğramasını engellemek için akü şarj regülatörü de yer almalıdır. Bu durumda güneş pillerinden oluşturulan akıma engel olur ya da yükün akımını durdurur. Eviriciler alternatif akım olması beklenen sistemde panelde bulunan doğru akımı, alternatif akıma dönüştürmek için kullanılır. Beklenti halinde sisteme yüksek maksimum güç noktası kullanımı etkileyebiliyor.

Güneş Paneli Nedir ve Güneş Enerji Santral Çeşitleri Neler?

Güneş Enerji santralleri genelde termak sistem ile fotovoltaik sistem biçiminde 2 özelliğe sahiptir. Bu 2 sistemde birbirinden özel farklılıklar bulunur. Fotovoltaik sisteme göre güneşten gelen radyasyon, paneller üzerinden elektrik enerjisine dönüşür. Bundan sağlanan DC elektrik cihazlar etkisi ile şebeke frekansına uygun şekilde AC elektriğe dönüştürülür ve kullanıma uygun hale çevrilir. Termal yapıya göre farklı bir sistem bulunur. Özel aynalar üzerinden güneş ışınları belirli bir alana ilerleyerek bu noktalarda yer alan su veya yağ ısınır, bu ısınan sıvı ile termik sistemlerdeki gibi buhar basıncı üzerinden mekanik enerji doğal olarak kinetik enerji meydana gelir.

Yorumlar