Tez Hazırlanırken Karşılaşılan Biçimsel Sorunlar

 Tez Yazdırma

Özellikle üniversitelerin yakın bölgelerinde tez yazılır tarzında pek çok ilana rastlamak mümkün olmaktadır. Bu doğrultuda hazırlanmış olan tez yazılır tarzındaki ilanlar esas olarak, tez yazdırma ile alakalı pek çok koyunu kapsayan bir hizmeti yansıtmaktadır. Ayrıca tez hazırlanır tarzındaki ilanlar; tez yazımı sırasında ortaya çıkabilecek sorunlara etkili bir çözüm bulma konusunda hizmet sunmaktadır.
Tez yazımında ortaya çıkması muhtemel biçimsel sorunlar:

  • Kullanılacak dilin açık ve yalın olması
  • Tez yazımında kullanılacak kağıdın niteliğe dikkat edilmesi
  • Sayfaların yapısına ve yazı karakterine dikkat edilmesi
  • Resimleme ve ciltlemelere dikkat edilmesi
  • Satır aralıklarına ve paragraf aralıklarına dikkat edilmesi


    Sayesinde giderilmesi mümkün olan sorunlardır. Ayrıca tez yazımının biçimsel olarak geçerli olması, tezin başarılı bir şekilde savunulmasına da katkı sunmaktadır. Bütün bunlardan dolayı, tez yazımı sırasında tez yazılır şeklinde ilanlarla bu alanda hizmet vermeye aday olan, tez yazım merkezlerinden danışmanlık hizmeti almak önemli olmaktadır.



Tez Hazırlanırken Tezin Bölümlere Ayrılması

Tez yazdırma süreci; oldukça profesyonel bir alanı tanımlamaktadır. Tez hazırlama konusu akademik bilgi birikiminin şart olduğu bir süreci ifade etmektedir. Bu doğrultuda hazırlanacak olan tez çalışmaları belirli bölümlere ayrılmak durumundadır. Bahsi geçen bölümler, tezin bütünsel akışını bozmayacak şekilde oluşmalıdır. Esasında tez bölümleri ön bölümler ve iç bölümler olarak ikiye ayırmak da mümkün olmaktadır. Ön bölümler kısmı kapak tasarımı, önsöz ve içindekiler kısmını kapsamaktadır. İç bölümler ise; giriş bölümünü içeriğin aktarılış biçimini ve diğer bölümleri tanımlamaktadır. Bu noktada tez hazırlama aşamasında tez bölümlerine dikkat edilerek; tez hazırlamak tezin geçerliliğini etkilemektedir. Bundan dolayı tez yazım merkezleri; tez hazırlama çalışması sırasında tezin bölümlere ayrılması sürecine dikkat etmektedir.

Tez Çalışmasının İçindekiler Bölümü Nasıl Olmalıdır?

Tez çalışmalarının önemli bölümlerinden birisi de içindekiler bölümüdür. Bu bağlamda tez çalışmasının içindekiler kısmı belirli özelliklere sahip olmak durumundadır. Esasında tez çalışmasının iskeletini oluşturan bölümler, içindekiler sayfasında yer almaktadır. Tez çalışmasının içindekiler kısmında; konu başlıkları ve başlıkların olduğu sayfaların numaraları yer almaktadır. İçindekiler bölümü, tez çalışmasının belirli bir düzen içerisinde aktarılmasının önünü açmaktadır. Bütün bu özelliklere dikkat edilerek oluşturulan içindekiler bölümü; etkili ve kaliteli bir tez çalışmasının oluşmasını etkilemektedir.

Yorumlar