Bitmeyen Kartuş Kullanımı


 Bitmeyen Kartuş



Bilgisayar ihtiyaçları arasında kritik ihtiyaçlardan biri olan bitmeyen kartuşlar için, genel mürekkep püskürtmeli özel yazıcı, hassas nozüllerinden ihtiyaç duyulan kâğıt parçasına anında küçük mürekkep damlaları temas ederek sisteme özel çalışmakta. Bu özel yapı için püskürtme kartuşu kullanılmalıdır. Tükenmeyen Kartuş Sistemi olarak adlandırılan bu özel yapının yazıcının baskı yarısını işleyen iz kartuşlarına; tank sistemi takviye yapılarak aktif edilen bir yapıdır. Tank özelliği, hortumlar ve mevcut kartuş girişleri kullanılan yazıcıya etki oluşturmayacak halde ekleme yapılmıştır.

ihtiyaç duyulan yazıcı haricinde bulunan bitmeyen Kartuş yapısı tanklı sistem şeklinde adlandırılması ile daha kesin sonuç meydana gelir. Kullanılan tanklar hortumlar ile yazıcı sistemindeki kartuşlara takviye edilir. Her tank için ortalama 80 ile 100 ml aralığında farklılık hissettiren mürekkep söz konusudur. 4 tanklı özel bitmeyen kartuş fonksiyonunda yaklaşık olarak 400 ml mürekkep hesaplanırken totalde 400 ml mürekkep ile yani (% 5 doluluk oranı ile Economy baskı çeşidine göre özelleşen) ortalama miktarı 3000 ile 5000 sayfa aralığında çıktı alındığını göz önünde bulundurun. Bu sisteme göre 1 sayfa kadar a4 kartuş baskının toplam mürekkep fiyatı da önemsenmeyecek derecede fiyatlara mal olacaktır.
Bitmeyen Kartuş içeriğindeki mürekkep tankları kolay kullanıma sahip bir yapıdan oluşmakta. Kullanıcı için tanklardaki kullanılan mürekkep seviyesi çok basit şekilde inceleyebilir ve mürekkep bitim aşamasına gelmiş ise devamlı olarak basit bir yöntem ile mürekkep doldurabilmesi sağlanır. Mürekkep doldurma adımları su doldurma veya sıvı birşey eklemek gibi çok kolay ve hızlı yapılabilir. Bu durumda mürekkep doldurma zahmetinden uzun bir süre kurtulmuş olacaksınız.


Yorumlar