Bebek Ayakkabısı Seçimi


Bebeklerin ayak gelişimi hızlı olur. Bu gelişim döneminde de sağlıklı olarak bir gelişim olması için ayakkabı seçimi büyük önem taşır. Bu sebep ile bebek ayakkabısı seçer iken görüntüye değil doğru ayakkabı seçmeye özen gösterilmelidir.
Bir bebeğin ayak yapısı narindir. Narin olmanın yanında da yumuşak ve esnek bir yapıya sahiptir. Bebeğin ayağına olacak fazladan bir baskı deformasyona sebep olabilir. Bir bebeğin ayak bastığı zeminlerde bebeğe zararlı olacak bir unsur sebebi ile ayakkabı koruyucu unsur olarak ön plana çıkar. Koruyucu olarak görülen ayakkabı seçimi yanlış olduğu zaman daha büyük sorunlarda yaşanabilir.
 Bebek Ayakkabısı

Bebek Ayakkabısı Alınacağı Zaman Nelere Dikkat Edilmeli?
Öncelik ile bebek ayakkabısı alırken bebeğin ayağına uygun olmasına dikkat edilmelidir. Bebeğin başparmağı ile ayakkabının burnu arasında bir parmak boşluk olmalıdır ki bebek rahat yürüsün, ayağını sıkmasın. Topuk kısmında da dikkat edilmesi gereken kerata girecek kadar boşluk olmalı.
Seçilen ayakkabının ön bölümü esnek ve yumuşak olurken, topuğu da sert olmalı. Ayakkabının tabanı kaymaz taban olmalıdır. 3 yaşını doldurmamış olan bebeklerde seçilen ayakkabı, ayak bileğini saran modeller olmalıdır. Alınan ayakkabının taban eni 1 cm olmalıdır. Bebeğe mutlaka ayakkabıyı deneterek almak faydalıdır. Alınan ayakkabı arada kontrol edilmeli ki bebeğe küçülmüş ise sıkma yapması bebeği rahatsız edecektir.
Bebek Ayakkabısının Malzemesi
Bebek ayakkabısı seçerken ayakkabının şekli kadar imal edildiği malzemeye de dikkat edilmelidir. Kullanılan malzeme için deri veya kanvas malzeme kullanıldı ise bu malzemeden yapılan bir model en iyi seçim olacaktır. Plastik malzeme ya da sentetik malzeme kullanılarak imal edilmiş bir bebek ayakkabısı almaktan uzak durulmalıdır. İçinde bebeği yürürken rahatsız edecek dikiş kullanılmış ise bu şekilde olan modeller tercih edilmemelidir.


Yorumlar