Bebeğim İlk Adımını Atıyor



Çocukları ilk adımını attıktan sonra anne babalar ayakkabı arayış içine girerler. Özel bir ayakkabı alınıp alınmayacağı merak haline gelen bir soruya dönüşür. Bebeğinizin ayağında o zamana kadar bir sıkıntı gözlemlemediyseniz özel bir ayakkabı edinmenize gerek yoktur. Fakat bebeğiniz ayağa kalktığında dengesini kaybediyorsa, içe ya da dışa basıyorsa bir uzmana danışmanız da fayda vardır. Bebeğinizin ilk adımlarını atana kadar geçen sürede ayakkabı bir aksesuarken, sonrasında adım attığında ayakkabı onu dış etmenlerden koruyacak bir mecburiyet haline gelir. Bu yüzden alacağınız ilk adım ayakkabısı dikkatle seçilmelidir.

İlk Adım Ayakkabısı Nasıl Olmalıdır?

- Kalın tabanlı sert ayakkabılardan kaçınılmalıdır. Esnek, yumuşak ve kaliteli malzemeden yapılmış ayakkabılar tercih edilmelidir.
-Alınan ilk adım ayakkabısı bebeğinizin ayağına tam olmalı sıkmamalı veya büyük gelmemelidir.
- Bebeklerin ayak kavisleri sonradan oluşur. Bu yüzden alınacak ayakkabının içinde kavis bulunmalıdır.
- Bebeklerin çoğu ayakkabıya alışmadığı için ayağından çıkarmaya çalışır bu yüzden alınan ayakkabı bebeğinizin ayağını bileğinden sarmalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken, bilek kısmının bebeğinizin ayağını sıkacak kadar bağlanmaması olmalıdır.
- Bebeğinizin ayakları terleyebilir bu yüzden hava geçiren bir ayakkabı tercih edilmelidir.
- ilk adım ayakkabısı düz ve ince tabanlı olmalı kalın tabanlı olursa bebeğinizin dengesi bozulabilir.

Nelere Dikkat Etmeliyiz?

- Görselliğin değil rahatın ön planda olması gerekir. Alacağınızın ayakkabıyı kendi zevklerinize göre seçmemelisiniz. Ayakkabıyı bebeğinize denetmeli ve rahat olup olmadığını yürürken dengesinin bozulup bozulmadığını kontrol etmelisiniz.
- Alınan ayakkabı sürekli kontrol edilmeli ve bebeğinizin ayağını sıkıyorsa yenisi alınmalıdır.
- Bebeğinizin ilk adımlarını ayakkabı ile attığını görmek isteyebilirsiniz ama özellikle ev içinde bebeğiniz yürümeye alışana kadar ayakkabı giydirmemeye özen gösterin. Ayaklarını nasıl kullanması gerektiğini ve nereye bastığını kavraması bebeğinizin gelişimi açısından önemli bir noktadır.

Yorumlar